Mai 13 2009

progres, ambitie si desteptare…..

 cat de ciudat e sa realizezi un lucru evident abia dupa ce un strain ti l-a adus la cunostinta. in ultimele luni, cred ca si mai mult am suferit de o usoara depresie cauzata de un complex de inferioritate. in general cand te simti asa te compari cu cineva, ei bine la mine aici s-a complicat ecuatia, pentru ca in cazul meu acel "cineva" eram chiar eu. este greu de explicat, rezumatul ar fi ca atunci cand esti cel mai bun intr-un domeniu (si nu exagerez), cand simti ca poti munci 12-14 ore pe zi fara sa simti epuizare ci doar o oboseala placuta….nu e usor sa o iei de la inceput si mai greu sa nu stii ce drum vei alege.
 
ceea ce eu consider un defect al meu a fost nevoiea permanenta de a fi informata, de sti clar despre ce e vorba. la mine a fost "alba" sau "neagra", nu prea cunosc notiunea de "gri", de aceea ma simt deznadajduita la gandul ca nu stiu ce voi face peste cativa ani, ce profesie voi alege, in ce domeniu o sa lucrez. suna banal, stiu, dar asa sunt eu. am fost educata sa ma gandesc mereu la ce voi face dupa si acum mi-am simtit talpile "lipite".
 
am ales domeniul comunicarii, cu predilectie catre relatiile publice, dar cand am inceput facultatea ma simteam ca un analfabet, pentru ca pana atunci nu am avut contact cu zona asta. nici nu stiam ce inseamna cu adevarat un pr-ist. asa ca m-am facut mica si am invatat cat am putut. in timp profesorii au prins drag de "studenta din prima banca" pentru ca eram receptiva si-mi placea sa interactionez cu ei si restul clasei. dar fara sa-mi dau seama am inmagazinat o serie de informatii ce m-au propulsat pe "scarile" imaginate de mine. nu mai eram un simplu invatacel, acum eram un junior cu o imaginatie bogata si cateva notiuni utile in aceasta lume.
 
asa se face ca astazi, intr-un schimb de replici intr-un grup destul de larg, un personaj incapatanat , cu gura mare si in necunostinta de cauza mi-a intins nervii. cu toate astea am evitat sa-l jignesc, considerand ca acesta ar fi un lucru josnic din partea mea. fara sa-mi dau seama am inceput sa insir o serie de notiuni capatate in studiul relatiilor publice si al comunicarii. se pare ca acest raspuns a impresionat pe multi si imaginea pe care si-o conturasera pana atunci (fetita fara prea multa experienta, naiva, copil etc.) a suferit schimbari dramatice . cel mai mult m-a bucurat mesajul privat al unuia din colegi care aprecia bogatul bagaj de cunostinte capatat la o varsta asa de frageda.
 
concluzia este ca e dificil sa te ridici la nivelul asteptarilor tale daca esti un om ambitios, dar si atunci cand simti ca te apropii nu-ti mai incapi in piele de bucurie.
 
multumesc pentru ca mi-ati deschis ochii :) .

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X