Ian 8 2009

poze cu fulgi

 
 
 
 
 
referitor la prima insemnare pe ziua de azi. acum doua zile cand am avut curajul sa vin cu masina la serviciu au cazut fulgi de zapada. cativa, marunti si timizi, dar masina mea era atat de rece ca le-a permis sa se aseze pentru cateva momente pe ea. astea sunt cateva poze facute de mine pe parbriz , sau mai bine zis prin parbriz, dupa ce am parcat.
 
o iarna alba, frumoasa si linistita tuturor .

Ian 8 2009

dansul fulgilor

 uite-i cum danseaza, cum se-nvart. mai devreme erau intr-un tango de du-te-vino, acum un vals ce se schimba repede intr-o hora.
 
ma uit pe fereastra de la birou si mai ca-mi vine sa dansez si eu cu ei, sa uit de treaba si sa ma bucur de viata, de iarna, de bucurie.
 
viata mea a fost, este si va fi mereu legata de fulgii de zapada. de ce? pentru ca acum multi ani (ei nu chiar f multi ), a aparut pe lume o fiinta micutza si roz, intr-un oras alb. era inceputul lui februarie si nu ninsese toata iarna, cel putin nu se depusese. cu toate astea, de cand au inceput durerile facerii, pentru mama, afara a inceput sa ninga din plin. o noapte intreaga s-a chinuit si a fost primul copil nascut in ziua accea. cand a putut lua in brate micuta fiinta, mama s-a uitat pe fereastra. totul era alb imaculat si pufos si nici macar o urma in patura alba de desupra orasului. toti erau adormiti si singurul care parea treaz era fumul ce se ridia inca din cosuri , si el lenes.

Ian 8 2009

poveste fulgilor de nea

 acum multi multi ani, pe cand inca nu se inventase limbajul, oamenii se intelegeau prin sunete, priviri, gesturi. atunci ningea cu fulgi mari si marunti in forma de disc, fara o forma bine structurata.
 
 anii au trecut si oamenii au descoperit cuvintele. de fericire au inceput sa le arunce, sa le mestece, folosindu-le si totusi fara sa le adune intr-un enunt cu inceput si sfarsit sau cu vreo logica. se zice ca atunci a nins pentru prima data cu fulgi asemanatori celor de azi, dar chiar si asa, erau amestecati: unii aveau forma de disc, altii de glob , altii de lacrima, dar de data asta nu  mai erau compacti, semanau cu mici cutiute de diverse forme .
 
mult mai tarziu cand omul a deslusit intelesul cuvintelor a inceput sa ninga. fulgii erau mari si frumosi, dar nu erau toti la fel. cuvintele folosite de oameni se ridicau pana peste nori si pentru fiecare cuvant un fulg capata o anumita forma. astfel pentru cuvinte ca : iubire, multumesc, fericit etc., se formau fulgi cu forme pe care ar fi fost gelosi cei mai mari sculptori ai renasterii; iar pentru cuvinte ca: ura, minciuna, moarte etc., se formau fulgi iregulari, urati si mici si mari.
 
asa s-au format fulgii asa cum ii stim noi azi. uita-te pe fereastra, poate vezi cateva cuvinte rostite de tine in fulgii ce cad chiar acum peste oras.
 

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X