Dec 22 2008

decembrie ’89 prin ochi de copil….

 acum 19 ani, priveam la tv scene din filme. asta intelegeam eu din revolutie , pentru ca aveam aproape 2 ani. nu stiam ce inseamna violenta, comunism sau numele ceausescu, dar eram de partea celor ce erau fugariti cu armele. nici pana astazi nu-mi dau seama cum am rationat eu ca aceia erau cei "buni".
 
ani mai tarziu ascultam cu o atentie lacoma povestile tatalui meu legate de acele zile sangeroase . de multe ori imi imaginam cum s-a petrecut totul si mereu m-au bantuit scenele vazute la tv in ziua de 22 decembrie 1989. am facut multe eforturi de memorie pentru a-mi da seama unde erau, si cu toate astea tot ce tin minte erau usile unui garaj / depozit imens sau poate chiar undeva lanaga televiziune sau radiodifuziune.
 
nu de putine ori m-am gandit serios cum as fi reactionat daca eram mai mare, cat sa pot constientiza, sa pot lua o decizie. probabil ca daca as fi avut varsta pe care o am acum as fi protestat si eu cu ceilalti, de asemenea ma gandesc ca as fi putut sta intr-un loc, bine ascunsa, dar cu o vedere f buna, astfel incat sa pot prinde tot cu mintea, sa nu uit niciodata. mi-e greu sa cred ca as fi ales varianta 2.
 
tu ce ai facut la revolutie?

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X