Iul 18 2008

minunatele “calitati” romanesti

 citind o insemnare mai prafuita de-a lui cos (http://sietchdeganduri.blogspot.com), legata de poporul romana si "calitatile" remarcabile, mi-am adus aminte de un banc spus de diriga din V-VII (una din rarele ocazii cand chiar a fost comica):
 
se spune ca dracul a primit o inspectie in iad. se plimbau dracul si inspectorul prin iad, cand descopera un cazan plin cu smoala, din care se auzeau urlete si 4 dracusori, fiecare cu cate o grebla incercau sa-i tina la fund pe bietii oameni. inspectorul il intreaba pe dac cine era in cazan si de ce era nevoie de atatia dracusori, acesta zice ca sunt americani, uniti ca intotdeauna, incercau sa iasa impreuna de acolo, asa ca aveau nevoie de supraveghere permanenta si dubla.
mai departe gasesc un nou cazan, de data asta cu doar doi dracusori, si aici se auzeau urlete si lovituri, iar dracul ii explica inspectorului, ca era vorba de nemti, la fel de buni, dar mai putin uniti, din cauza comunicarii (mai exact lipsa ei).
intr-o camera mica si greu luminata de focuri era  ultimul caza, de data asta fara paza. inspectorul surprins intreaba de ce nu avea niciun dracusor paznic. raspunsul: asta e cazanul romanilor. nu ne facem griji, cum iese unul la suprafata il trag ceilalti inapoi.
 
mi s-a parut foarte haioasa gluma si din pacate foarte sugestiva pentru ceea ce se intampla la noi in tara (vezi cazul lui costel busuioc ).

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X